Lezing/boekpresentatie woensdag 19 oktober 2022

Na een aarzelend begin met een lezing  in maart van dit jaar denken we de komende maanden, op onze  gebruikelijke wijze ons maandelijkse lezingprogramma weer op te pakken.

En de eerst komende lezing is er een waar wij heel blij mee zijn.

U allen weet dat Martin Thiehatten in 2017 een boek schreef met 22 verhalen over Bornse panden met wetenswaardigheden over de eigenaren/bewoners. Een boek dat gretig werd afgenomen en dat spoedig uitverkocht was.
Martin heeft in de afgelopen jaren niet stilgezeten. In tegendeel. Hij heeft de afgelopen 5 jaar gebruikt om een nieuw boek “Oud Borne, in veertig verhalen” te schrijven over Oud Borne. Verhalen die een oorsprong vinden in het geven van rondleidingen aangevuld met archiefonderzoek.

                                                                                                                                                                                                    

Aan de hand van een plattegrond met een beschreven route worden in veertig verhalen de diverse gebouwen en objecten beschreven. De route start op het Dorsetplein en eindigt op de parkeerplaats bij Kulturhus De Bijenkorf. Na de Keizerskroon wordt Las Carretas beschreven. Het Hulshofhuis/Siemerinkhuis stond tweemaal op de nominatie om gesloopt te worden, evenals het daar tegenover staand Notarishuis. Het pand van woninginrichter De Prinsenhof was vroeger een hulppostkantoor. Aan de Grotestraat staat het Spanjaardhuis, waar de gemeente een sloopvergunning voor heeft verleend. Ook aan de Grotestraat vestigde zich in 1905 dokter Stomps. De Mariakapel, de Pellenhof en de Oude Stephanuskerk worden uitvoerig beschreven. Alle verhalen zijn voorzien van veel foto’s van vroeger en nu. Krantenartikelen uit het verleden verluchtigen de verhalen.de diverse gebouwen en objecten beschreven. De route start op het Dorsetplein en eindigt op de parkeerplaats bij Kulturhus De Bijenkorf. Na de Keizerskroon wordt Las Carretas beschreven. Het Hulshofhuis/Siemerinkhuis stond tweemaal op de nominatie om gesloopt te worden, evenals het daar tegenover staand Notarishuis. Het pand van woninginrichter De Prinsenhof was vroeger een hulppostkantoor. Aan de Grotestraat staat het Spanjaardhuis, waar de gemeente een sloopvergunning voor heeft verleend. Ook aan de Grotestraat vestigde zich in 1905 dokter Stomps. De Mariakapel, de Pellenhof en de Oude Stephanuskerk worden uitvoerig beschreven. Alle verhalen zijn voorzien van veel foto’s van vroeger en nu. Krantenartikelen uit het verleden verluchtigen de verhalen.

Martin zal op woensdag 19 oktober a.s. het eerste exemplaar tijdens de ledenavond officieel presenteren. Hierbij zal hij, aan de hand van lichtbeelden, vertellen over enkele bijzondere verhalen in het boek alsmede over de totstandkoming ervan.

De avond, waarvoor u  wordt uitgenodigd, wordt gehouden in de Stefanshof te Borne en begint om 20.15 uur.