Project “BIJZONDER BORNE”

De beide Plus supermarkten in Borne (Huls v.d. Nieuwboer en Wallerbosch) brengen samen een bijzonder boek op de markt. Hiervoor hebben zij de medewerking van de Heemkunde Vereniging Borne gevraagd. Het boek heeft als titel: “Bijzonder Borne”.

Het boek gaat met name over de historie van Borne met af en toe een link naar het heden. In het boek moeten 252 plaatjes worden verzameld om het tot een compleet boek te maken. Het boek met een prachtig stevig kaft wordt gratis aan de klanten verstrekt wanneer zij de waardebon, die huis aan huis is verstrekt, inleveren bij één van beide Plus supermarkten. Voor een besteding van € 10 worden vier plakplaatjes verstrekt. Ook zullen bij aanschaf van bepaalde producten extra plaatjes worden gegeven.

Maandag 13 maart is het eerste boek overhandigd aan burgemeester Jan Pierik en een exemplaar is gegeven aan het gemeente archief.

Op 20 maart zijn boeken gegeven aan het schrijverscollectief van de Heemkunde vereniging. De schrijvers hebben gezorgd voor de teksten in het boek en hebben daar ook foto’s bij verzameld.

Foto: Het schrijverscollectief van de Heemkunde Vereniging Borne

De Heemkundevereniging is bijzonder tevreden met het eindresultaat. Ook de beide Plus supermarkten zijn dol enthousiast. Zij hebben aan gegeven dat een dergelijk kwalitatief boek voor hen alleen nooit haalbaar zou zijn geweest. Ze hebben hun waardering uitgesproken naar alle deelnemers.

Eind maart gaat de actie van start. Dan kunnen de boeken worden opgehaald en zullen bij besteding van elke € 10 vier plakplaatjes worden verstrekt. Aan de eind van de actie, waarvoor 10 weken is gepland, zal er nog een ruilbeurs worden georganiseerd om de laatste nog open plekken in het boek alsnog te kunnen vullen.

Een kleine impressie van het boek:

Foto Boekomslag
Foto pag. 22-23
Foto pag. 40-41
Foto pag. 48-49

Over dit initiatief van de Plus supermarkten en de medewerking van de Heemkunde Vereniging Borne zijn al meer berichten verschenen o.a. op Facebook, zie deze link: Facebook