Geslaagde Open Monumentendag

De vrijdag voor Open Monumentendag is begonnen met de Klassendag. Hieraan hebben 9 klassen deelgenomen. Daarmee was sprake van volledige bezetting. Er was nog wel meer belangstelling vanuit de scholen om mee te doen, maar daarvoor was helaas geen plek meer.

De kinderen hebben erg genoten en waren geinteresseerd in alles wat hen werd verteld. Ook zijn ze b.v. met het oplossen van een puzzel zelf ook nog aan het werk gezet.

Op de zaterdag van Open Monumentendag begon het programma om 10.00 uur met het officiele startschot van wethouder Martin Velten.

Hierna konden de hardlopers en fietsers groepsgewijs vertrekken langs verschillende monumenten. Bij elke monument werd uitleg gegeven. In totaal hebben aan het fietsen en hardlopen ruim 50 personen  meegedaan. Het was fijn te horen dat de deelnemers allen erg enthousiast waren. Bij terugkomst bij het Bussemakerhuis stond de koffie en krentenwegge klaar. Een mooie afsluiting van een interessante en gezellige dag.

’s Middag om 14.00 uur begon de wandeltocht door Oud Borne. Onder leiding van een gids heeft de groep genoten van al het moois dat Oud Borne te bieden heeft.

Kortom een geslaagde Open Monumentendag met dank aan de organisatie, de gidsen, de begeleiders en niet te vergeten de EHBO.

Een foto-impressie van de rondgangen kunt u vinden als u op het onderstaande link drukt. Vrijdag waren de schoolkinderen ook al bezig met open monumenten dag. Ook hiervan enkele foto’s.

Druk hier: Fiets- wandeltocht