Leden excursiedag 16 september 2022

Op 16 september 2022 is er weer een leden excursiedag van Heemkunde Borne

Heel Holland trekt er op uit, Schiphol is overbelast.

Wij gaan, zoals gewoonlijk, met de bus, en wel die van Taxi Konink.

We gaan de grens over.

Het eerste doel van onze tocht is de Huvener Mühle. Maar voor dat we daar, na een ritje van 1,5 uur aankomen gaan we zoals het gebruikelijk is in Duitsland eerst Koffie of Thee, met natuurlijk Kuchen. Hiervoor gaan we naar Haus am See gelegen in de gemeente Haselunne. De naam zegt het al, het is een restaurant, gelegen aan een groot, ongeveer 30 jaar geleden gebaggerd meer voor zandwinning ten behoeve van de aanleg van de A31.

Enkele kilometers verder hebben we afgesproken bij de Hüvener Mühle. Dit is in Europa een van de laatste molens welke zowel gebruik maakt van de kracht van het water van een riviertje als van windkracht. De molen stamt in de huidige vorm uit 1852. Onder begeleiding van die Mühlerfrau zullen we dit bijzondere gebouw bekijken.

We gaan vervolgens nog enige km verder naar het slot Clemenswerth. Alvorens we het slot bezoeken hebben we een warme lunch, goulashsuppe, koffie/thee/melk en broodjes en fruit in de schlosskeller in een van de 8 paviljoens.
Clemenswerth is een achthoekig jachtslot gebouwd tussen 1737 3n 1747 in opdracht van keurvorst en aartsbisschop van Köln Clemens August 1. Het is een goed voorbeeld van een jacht en lustslot in Roccostijl, Het is als enige in zijn soort dat origineel bewaard is gebleven. Hier zien we een film, bezoeken we met een gids de kapel en wandelen we in de lange lindelanen.

Voor we om ongeveer 16.30 uur weer vertrekken krijgen we nog een drankje bij de Schlosskeller.

Wij bieden U deze excursie voor leden aan € 55,– per persoon. Niet leden betalen € 60,– p.p.
We vertrekken op vrijdag 16 september om 8.15 uur en zullen rond 18.00 weer in Borne zijn.

Aanmelden voor de excursie is op twee manieren mogelijk , te weten
Door de onderstaande strook, uiterlijk maandag 1 augustus a.s. in te leveren inleveren bij
Ineke van de Ven,
Cuba 8,
7622 LS Borne of een mail te sturen naar ineke24@hotmail.com

Hierbij geef ik mij, c.q. geven wij ons, op voor deelname aan de bus-excursie naar de Hüverner Mühle en Clemensweth. op vrijdag 16 september 2022 a.s..

Aantal deelnemers bedraagt………. Perso(o)n(en) het totaalbedrag voor deelname is €………… Het zal voor maandag 8 augustus a s worden overgemaakt op bankrek. Nr. NL43 RABO 0145637409 t.n.v. de Heemkundevereniging Borne, onder vermelding “excursie”.
De aanmelding is pas definitief wanneer de betaling is gedaan.

Naam…………………………………………………………..
Adres……………………………………………………………
Tel. nr.………………………………………………………….
e.mail…………………………………………………………..
(Bij afzeggingen na 10 september worden de reiskosten niet gerestitueerd.)

op de foto: Huevener-Muehle (bron wikipedia)