Boorn & Boerschop 2012-03: Een rondtrekkende fotograaf in Borne rond 1935

Auteur: Hans Gloerich

In de (vorige) crisisjaren tussen 1930 en 1940 moest men iets verzinnen om een centje bij te verdienen. Rond 1935 deed een onbekende fotograaf dit door kinderen te fotograferen in zijn 1 pk-karretje. Hij reed door de straten van Borne om klantjes te trekken. Hier zien we de broertjes Ru (links) en Frans Bartelink aan De Bleek. Zij woonden in het huis rechts naast het hoofd van Frans. In het huis met het bord aan de gevel woonde de schoenmaker Okkers. De foto is beschikbaar gesteld door mijn oom Ru Bartelink die nu 88 jaar oud is. Als het goed is moeten er in sommige Bornse foto-albums nog vergelijkbare foto’s te vinden zijn. Wie meldt zich?

Afb. 01:

Oproep aan onze leden

2012 het is het jubileumjaar van de heemkundevereniging! Het zou toch mooi zijn als we 2012 kunnen uitroepen tot het jaar van de mooiste “onbekende foto”. Kijk eens in de fotoalbums van opa, oma, vader en moeder. Vraag naar informatie over de foto. Wie staan er op? Op welke plaats is de foto genomen?
Voor de mooiste foto hebben wij een verrassing ter beschikking.

De foto kunt u per e-mail (deckwitz@home.nl) toesturen naar de redactie van Boorn & Boerschop. U mag ook bellen, wij komen de foto graag bij u ophalen om deze te kopiëren. Onbekende foto’s, met een leuk en waar verhaal, worden in Boorn & Boerschop gepubliceerd.

(–> naar PDF-versie van deze publicatie)

(–> naar Inhoudsopgave 2012-03)

(–> naar Boorn & Boerschop pagina)