Boorn & Boerschop 2012-02: Nieuwe expositie in de Oale Schöp

Auteur: Bart Hogeweg

Ook dit jaar is het opnieuw gelukt een mooie expositie samen te stellen in de Oale Schöp. Deze keer onder de titel “Boorn & Boerschop in vroegere tijden”.

De Oale Schöp dateert uit 1773 en is een gerestaureerde schuur op het erve Mösselboer, die nu gebruikt wordt als expositieruimte.

Dit jaar wordt de erfgoedexpositie “Boorn & Boerschop in vroegere tijden” gehouden. Wie alles wil zien en leren van het vroegere dorps- en landleven, nodigen we uit om deze bijzondere erfgoedexpositie te bezoeken.

De expositiebouwers van onze vereniging zijn er dit keer wederom in geslaagd om een aantal diorama’s te bouwen waarin de oude dorpskern en de ambachten van dorp en land in beeld worden gebracht.
Tevens wordt een uitgebreide verzameling van hand gemaakte miniatuur wagentjes tentoongesteld. Het weerspiegelt de wijze waarop men zich hiermee in vroegere tijden verplaatste. Al met al een lust voor het oog en met een knipoog naar het verleden van Oald Boorn.

Afb. 01: Eén van de tentoongestelde miniatuurwagentjes
Afb. 02: Oude ambachten
Afb. 03: Maquette van de oude kerk met omliggende huizen

De expositie is gebouwd en wordt bemand door vrijwilligers / leden van de heemkundevereniging.
Tevens dient de expositie als decor voor de vele scholieren van de basisscholen, groepen 5 en 6, van de gemeente Borne, om in het kader van het erfgoedonderwijs een educatieve leerlijn te doorlopen en kennis te nemen van het vroegere dorps- en boerenleven.

Expositie voor publiek geopend

Van woensdag tot en met zaterdag, van 14.00 uur t/m 17.00 uur.
Periode: 2 mei tot en met 29 september.
Oale Schöp: Watertorenstraat 13 in oud-Borne.

(–> naar PDF-versie van deze publicatie)

(–> naar Inhoudsopgave 2012-02)

(–> naar Boorn & Boerschop pagina)