Boorn & Boerschop 2007-02: OPEN MONUMENTENDAG 2007

Auteur: Henk Westerik

Het thema van deze monumentendag was: moderne monumenten.
Onze vereniging had een fietstocht georganiseerd. Ondanks het feit dat het zonnetje niet scheen, waren de deelnemers enthousiast. Het was een mooie tocht en men werd tijdens de fietstocht geattendeerd op bijzondere panden. In de sleur van elke dag wordt er niet op gelet in welke bouwstijl bepaalde panden zijn gebouwd en heeft men ook geen oog voor bepaalde details. Hieraan werd op de Open Monumentendag de nodige aandacht besteed. Vaak werden opmerkingen geplaatst als: Leuk zo’n fietstocht met een goede documentatie erbij, of Nu kunnen wij onze gasten ook eens wijzen op bijzondere panden in Borne.
Om 10.00 uur vertrok Henk Woolderink met een groep van zo’n kleine dertig personen bij erve Mösselboer. Een tweede groep onder leiding van Liduin Duivenvoorden vertrok om 13.30 uur. Daaraan deden zeven personen mee. Daarnaast is de tocht door een groot aantal personen individueel gefietst.

Afb. 01: Start van de fietstocht bij de Meijershof

De eerste prijs van de puzzel, Een diner voor twee bij restaurant ’t Oale Bakkershoes, is gewonnen door mevrouw A. Nijhuis. De tweede prijs, een VVV-bon ter waarde van € 10,-, door mevrouw C. Douwens.

Ook was de belangstelling voor de andere monumenten, zoals de Oude Stephanuskerk, de R.K. Stephanuskerk, het Bussemakerhuis, het Dorset Mansion House, de Synagoge, de Klopjeswoningen en de Oude Toren zeer goed te noemen. In totaal hebben enkele honderden mensen hieraan een bezoekje gebracht.

Al met al kunnen wij terugzien op een geslaagde Open Monumentendag.

Henk Westerik.

Afb. 02:

(–> naar PDF-versie van deze publicatie)

(–> naar Inhoudsopgave 2007-02)

(–> naar Boorn & Boerschop pagina)